Αντικαπνιστικός Νόμος, η άποψη ενός καπνιστή

Διαβάστε την επιστολή  ενός αναγνώστη μας καπνιστή, που λάβαμε πρόσφατα σχετικά με την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου.

Για λόγους ιδιωτικότητας δεν δημοσιοποιούμε τα στοιχεία του.

Μήνυμα:
Αγαπητή Ε.Α.Ε.

Με όλο το θάρρος σαν ελεύθερος πολίτης της χώρας και φορολογούμενος θεωρώ ότι η νέα πρόταση για απαγόρευση του καπνίσματος σε ανοιχτούς χώρους είναι άκρως ρατσιστική για τους καπνιστές. Ειδικότερα δε αν η δικαιολογία είναι όντως ότι ζητήθηκε για λόγους προστασιας του περιβάλλοντος είναι γελοίο. Με το φτωχο μου το μυαλό, ενός 24 χρόνου επιστήμονα θα προσπαθούσα να προαγω την παιδεία και όχι την απαγόρευση όπως φασιστικα μορφωματα κάνουν. Εξηγούμαι αναλυτικά, η προαναφερθουσα δικαιολογία για τις παραλίες είναι φασιστική. Προσπαθησε να προάγεις την παιδεία, ουτος ώστε οι πολίτες να σβήνουν τα τσιγάρα σε τασάκια και τα μαγαζιά να διαθέτουν τασάκια για ΟΛΕΣ τις ξαπλώστρες. Παράλληλα, εγώ συμφωνώ σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχουν καπνιστές και μη καπνιστές να απογοητευτεί το κάπνισμα, αλλά κανονικά αν θέλεις να είσαι Ευρώπη και όχι ρατσιστής θα επιβάλεις να υπάρχει χώρος μόνο για καπνιστές. Δεν έχω καταλάβει βρε μπαγασιδες, επειδή ο άλλος καπνίζει του επιβάλεις άκρως φασιστικα να μην βγει έξω, να φάει, να πιει ένα καφέ, να πάει σε μια παραλία γιατί έχει την ρετσινιά του καπνιστή; δεν το έχω καταλάβει αυτό.!
Οι μη καπνιστές έχουν δικαιώματα, ωραία και καλά να έχουν δικό τους χώρο, αλλά έχω και εγώ ο καπνιστής δικαίωμα και θέλω τον χώρο μου. Όσο εσείς προσπαθήτε ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ να μας κάνετε να μείνουμε στο σπίτι μας λες και έχουμε καμια λέπρα και δεν μπορούμε να βγούμε έξω γιατί και στον δρόμο θα απαγορεύεται το κάπνισμα.

Θεωρώ ΦΑΣΙΣΤΙΚΌ ότι η εταιρεία μεριμνά μόνο για τους μη καπνιστές και προσπαθεί να αφανίσει τους καπνιστές. Δεν έχετε το δικαίωμα να μου αφαιρέσετε την κοινωνική ζωή. Ειδικοί χώροι για μη καπνιστές; Ειδικοι χώροι για καπνιστές.

Θα συνεχίζω να αναζητώ και να προωθώ το δικαίωμα μου για ελεύθερη κοινωνική ζωή.


Η απάντησή μας στον αναγνώστη μας καπνιστή

Το δίκαιο των καπνιστών;

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας