Επιστολή των διεθνών παικτών για το κάπνισμα στα γήπεδα αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας

Λίγες εβδομάδες μετά από την αποστολή της νέας εγκυκλίου για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ πως οι διεθνείς μπασκετμπολίστες του ζήτησαν με επιστολή τους να αντιμετωπίσει με αυστηρότητα το ζήτημα στα κλειστά γήπεδα της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι είναι αποφασισμένος να προστατεύσει τους μη καπνιστές, ενώ υποστήριξε πως οι αθλητές θα έχουν το δικαίωμα να αποχωρούν από ένα γήπεδο αν το φαινόμενο είναι έντονο, χωρίς ωστόσο να τιμωρείται η γηπεδούχος ομάδα. Δεν είναι θέμα προστίμων, αλλά υγείας και ελεύθερης επιλογής. Οι καπνιστές έχουν το δικαίωμα να καπνίζουν, χωρίς όμως να αναγκάζουν τους μη καπνιστές να γίνονται παθητικοί καπνιστές είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κικίλιας προανήγγειλε καμπάνια με ανθρώπους του αθλητισμού και του πολιτισμού που θα “τρέξει” στα τέλη του Οκτωβρίου, με την οποία θα εξηγείται η ανάγκη να απαγορευθεί το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, κέντρα διασκέδασης, σχολεία, πανεπιστήμια.

Παγκοσμίως πεθαίνουν 300.000 το χρόνο από το κάπνισμα εκ των οποίων οι 120.000 είναι παθητικοί καπνιστές υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας. Εξήγησε πως οι καπνιστές θα μπορούν να καπνίζουν εκτός των κλειστών χώρων και όπως είπε χαρακτηριστικά, εάν για παράδειγμα μια καφετέρια έχει στον εξωτερικό χώρο πτυσσόμενες τζαμαρίες εφόσον είναι ανοικτές οι δυο πλευρές και η οροφή τότε οι θαμώνες θα μπορούν να καπνίζουν.

ΠΗΓΗ

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας