Η απογοήτευση και η κατάθλιψη

Η νικοτίνη είναι ένα ιδιαίτερα εθιστικό φάρμακο. Ενεργεί και ως τονωτικό και κατευναστικό, ανάλογα με τη διάθεσή σας και το χρόνο της ημέρας. Επηρεάζει τη διάθεσή σας αλλάζοντας τις ποσότητες διάφορων χημικών ουσιών στον εγκέφαλό σας.
Ορισμένοι καπνιστές όταν διακόπτουν, και για χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τον ένα μήνα, μπορεί να αντιλαμβάνονται όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους με περισσότερη απαισιοδοξία. Τυχόν υπάρχουσα καταθλιπτική διάθεση πριν τη διακοπή μπορεί να ενταθεί μετά απ’ αυτήν.
Αν η διάθεση σας είναι πεσμένη, αναζητήστε διέξοδο σε ευχάριστες απασχολήσεις, όπως πηγαίνοντας σινεμά ή θέατρο με ευχάριστο αντικείμενο ( κωμωδία) ή σε μία μουσική παράσταση.
Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να απασχολήσετε το μυαλό σας για όλα όσα θα μπορείτε να επιτύχετε με την διακοπή του καπνίσματος (π.χ. με την εξοικονόμηση των χρημάτων να πάτε το ταξίδι που επιθυμούσατε)

Αν, όμως, υποφέρετε από κατάθλιψη ή μελαγχολία και έχετε ζητήσει συμβουλή γιατρού γι’ αυτό, καλό είναι να τον συμβουλευθείτε πριν διακόψετε το κάπνισμα.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας