Κορωνοϊός: Το 90% των νέων ανθρώπων που νοσούν είναι καπνιστές

Το 90% των νέων ανθρώπων που νοσούν από κορωνοϊό είναι καπνιστές, σύμφωνα με την πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Η κυρία Παγώνη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», τονίζοντας ότι μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι ευπαθείς ομάδες, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Προσοχή θέλουν τα άτομα με σοβαρά καρδιολογικά νοσήματα, τα άτομα με αναπνευστική ανεπάρκεια, οι καρκινοπαθείς, που κάνουν χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, και είναι ανοσοκατασταλμένοι, οι αρρύθμιστοι διαβητικοί , που είναι πολλοί και βέβαια υψηλού κινδύνου είναι και οι καπνιστές», αποκαλύπτοντας, μάλιστα,  ότι «το 90% των νέων ανθρώπων που νοσούν από κορωνοϊό είναι καπνιστές»!

Περιγράφοντας τη συμπεριφορά του κορονοϊού, είπε ότι “σε ένα μικρό ποσοστό, αυτός ο ιός ενώ δεν έχει εκδηλώσεις και πιστεύουμε ότι όλα πάνε καλά, μπορεί να κάνει εκδηλώσεις, κάτι που δεν κάνουν άλλοι ιοί. Όταν την πέμπτη-έκτη ημέρα τα συμπτώματα είναι ήπια, αρχίζεις να καθησυχάζεις. Όμως ο ιός αυτός σε ένα ποσοστό 15% συμπεριφέρεται διαφορετικά και μπορεί να επιδεινώσει την συμπτωματολογία” σημείωσε, για να παραδεχθεί ότι “τώρα τα μαθαίνουμε όλα, τώρα τον μελετάμε, δεν μπορούμε να πούμε για μετάλλαξη”.

Σχετικά με τους διαγνωστικούς ελέγχους που γίνονται αι αν πρέπει να αυξηθούν, η . Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι δεν χρειάζεται, καθώς «Αν κάνουμε τεστ σε αυτούς που έχουν απλά συμπτώματα δεν θα πάρουν καμία διαφορετική οδηγία από αυτή που παίρνουν τώρα, δηλαδή μείνετε σπίτι και βλέπουμε την εξέλιξη της κλινικής εικόνας».

Τέλος, όσον αφορά την συμπτωματολογία του κορωνοϊού επεσήμανε ότι έχει σημασία και ο οργανισμός, ενώ ισχύει η γενική στατιστική ότι το 85% των κρουσμάτων περνάει ήπια τη νόσο και στο 15%, έχουμε τις σοβαρές επιπλοκές, μέχρι και θανάτους.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας