Μεγάλη η μείωση των καπνιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο αριθμός των καπνιστών στη Βρετανία έχει μειωθεί κατά 1,9 εκατομμύρια, μετά την εφαρμογή στη χώρα των απαγορευτικών για το κάπνισμα διατάξεων, πριν 10 χρόνια ανακοίνωσε η οργάνωση Cancer Research UK.

Τα ποσοστά καπνίσματος είναι πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν ποτέ καταγραφεί και η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους ήταν μια «τεράστια επιτυχία», με σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

«Εκτός από την προστασία των ανθρώπων από τις θανατηφόρες συνέπειες του παθητικού καπνίσματος, έχουμε επίσης δει μεγάλες αλλαγές στη στάση του κοινού απέναντι στο κάπνισμα», δήλωσε υπεύθυνος της οργάνωσης.

«Το κάπνισμα είναι πλέον πολύ λιγότερο κοινωνικά αποδεκτό και ελπίζουμε ότι αυτό σημαίνει λιγότεροι νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν έναν τέτοιο δυνητικά θανατηφόρο εθισμό.»

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Cancer Research UK, υπολογίζεται ότι  ο αριθμός των ενήλικων καπνιστών  στη Μεγάλη Βρετανία είχε πέσει σχεδόν στο 20 %, δηλ. από έναν εκτιμώμενο αριθμό 10,2 εκατομμυρίων το 2007, στους 8.300.000 το 2016.

Το ποσοστό των νέων 16 έως 24 ετών που καπνίζουν είχε πέσει στο 17%, από το 26% που ήταν το 2007, πτώση ρεκόρ και η μεγαλύτερη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

ΠΗΓΗ:  http://www.independent.co.uk/news/health/smoking-ban-uk-smokers-numbers-fall-two-million-19-cigarettes-tobacco-drop-10-years-a7817236.html

 

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας