Πίνοντας καφέ

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι καπνιστές έχουν συνδέσει τον καφέ με το κάπνισμα του τσιγάρου. Η ευχαρίστηση που προκαλούσε η ταυτόχρονη κατανάλωση έχει εντυπωθεί έντονα στη μνήμη, γι’ αυτό πολλοί καπνιστές που διακόπτουν φοβούνται μην υποκύψουν στον πειρασμό και ξανακαπνίσουν όταν πίνουν καφέ.

Αλλάζοντας τις συνήθειες (μη καπνίζοντας πλέον) θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε ευκολότερα να ελαττώσετε τον αριθμό των καφέδων που πίνατε.

  • Την πρώτη περίοδο της διακοπής, όταν πίνετε καφέ, προσπαθήστε να αλλάξετε τον τρόπο που το κάνετε.
  • Συντομεύσατε το χρόνο που χρειάζεστε για να πιείτε τον καφέ και στη συνέχεια απασχοληθείτε με κάτι άλλο. Αν πρέπει να παμείνετε περισσότερο για να πιείτε τον καφέ σας, τότε κάντε το απολαμβάνοντας το το άρωμα και τη γεύση του ( κάτι που μπορείτε πλέον να το κάνετε καλύτερα, αφού αυτές οι δύο αισθήσεις σας αμβλύνονται με τη διακοπή).
  • Αν σας έρχεται έντονη επιθυμία για τσιγάρο, αναπνεύσατε βαθιά ( χορταστικά) τρεις – τέσσερις φορές και να χαλαρώσετε το σώμα σας.
  • Αν πίνετε τον καφέ σας με άλλους ανθρώπους δηλώστε τους από την αρχή ότι το προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα και γι’ αυτό δεν θα θέλατε να σας προσφέρουν τσιγάρο.
  • Αν νοιώθετε ότι βρίσκεστε σε διέγερση και είστε νευρικός αποφύγετε το συνηθισμένο καφέ σας και πιείτε έναν χωρίς καφεΐνη ή δοκιμάστε να πιείτε σοκολάτα.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας