Κίνητρο της δραστηριοποίησης μας είναι η επιστημονικά αποδεδειγμένη σχέση του καπνίσματος με πολλές μορφές καρκίνων.

Δεν είναι λογικό να θεραπεύουμε κάτι που μπορεί να το αποφύγουμε με τόσο απλό τρόπο:: με το να σταματήσουμε το κάπνισμα. Δεν είναι ηθικολογία. Ούτε κουνάμε το δάκτυλο στον καπνιστή. Αντίθετα πολλοί από εμάς τον καταλαβαίνουν, γιατί υπήρξαν και αυτοί καπνιστές. Και επειδή από την μια υπάρχουν γνώση για το τι σημαίνει κάπνισμα και πολύχρονη τριβή με τα προβλήματα υγείας που δημιουργεί, και από την άλλη γνωρίζουμε πολύ καλά το πως και πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε όποιον θέλει να το κόψει, φτιάξαμε αυτή την ιστοσελίδα, εκμοντερνίζοντας την αντικαπνιστική δράση μας με την χρήση των νέων τεχνολογιών.

Δεν υποσχόμαστε θαύματα, ούτε τον μαγικό τρόπο να κόψετε το τσιγάρο. Αυτά εσείς τα διαθέτετε, μέσα από τη δική σας εκτίμηση για τα υπέρ και τα κατά του καπνίσματος που θα σας οδηγήσει στην επιλογή πως η διακοπή του καπνίσματος είναι προς το συμφέρον σας.-Εμείς μπορούμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε την προσπάθεια σας.

  1. Όσοι υπόσχονται ότι μπορούν να σας κάνουν να κόψετε το κάπνισμα χωρίς εσείς να κάνετε τίποτα, σας λένε ψέμματα.
  2. Ο πρωταγωνιστής της διακοπής είστε εσείς, εμείς απλά  μπορούμε να σας πείσουμε για το σωστό της επιλογής σας, να σας προσφέρουμε συμβουλές και τρόπους για να τα καταφέρετε ευκολότερα και καλύτερα.
Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στην προσπάθεια διακοπής καπνίσματος. Αξίζει τον κόπο, ακόμα και αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη. Είναι βέβαιο πως θα το επιτύχετε κάποια άλλη φορά.