Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια διαδικασία που περνά μέσα από τέσσερα στάδια, που το ένα ακολουθεί το άλλο, άλλοτε πιο γρήγορα και άλλοτε πιο αργά. Όλοι οι καπνιστές που διέκοψαν, ανεξάρτητα από τη μέθοδο που ακολούθησαν, πέρασαν απ’ αυτά:

  1. το πρώτο στάδιο είναι αυτό κατά το οποίο ο καπνιστής σκέφτεται σοβαρά τη σχέση του με το κάπνισμα,
  2. το δεύτερο, που ακολουθεί, είναι αυτό στο οποίο ο καπνιστής παίρνει την απόφαση ότι πρέπει να διακόψει και ξεκινά την προπαρασκευή του για να το επιτύχει,
  3. το τρίτο, στη συνέχεια, είναι η εφαρμογή στην πράξη της απόφασης για διακοπή και οι προσπάθειες να αποφευχθεί η υποτροπή (το πισωγύρισμα) το πρώτο χρονικό διάστημα,
  4. τέλος, το τέταρτο στάδιο, είναι αυτό όπου ο πρώην καπνιστής διασφαλίζει την οριστική απομάκρυνση του από τη καπνιστική συνήθεια  ( μακροχρόνια ένταξη του στις τάξεις των μη καπνιστών).
Στις επόμενες ενότητες της ιστοσελίδας θα βρείτε υλικό κατάλληλο για σκέψη και προβληματισμό, καθώς και για ενίσχυση της θέλησης σας. Επίσης, και αυτό είναι σημαντικό, μία σειρά από συμβουλές για κάθε στάδιο ώστε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή οργάνωση της πορεία σας  προς τον επιθυμητό στόχο: να κόψετε το κάπνισμα.

Μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μια και έξω. Θα χρειαστείτε γι’ αυτό λιγότερο από μία ή δύο ώρες. Το να κάνετε κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό, αφού αυτός είναι ο σκοπός του κάθε γραπτού που έχουμε μπροστά μας, ιδίως αν μας ενδιαφέρει. Επίσης θα μπορούσατε να διαβάσετε επιλεκτικά ορισμένες ενότητες του, οι οποίες σας φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες.

Όμως, θα σας συμβουλεύαμε να μην δείτε τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας ως απλό ανάγνωσμα. Ό,τι έχει γραφτεί προσπαθεί συντονισμένα να σας κινητοποιήσει. Ό,τι γράφετε στην κάθε ενότητα πρέπει να συμπληρωθεί ( εμπλουτισθεί) με τις δικές σας σκέψεις και ενέργειες. Τα κείμενα σας προσκαλούν να συνδιαλλαγείτε μαζί τους, ακολουθώντας και εμπλουτίζοντας με τις δικές σας σκέψεις όσα έχουν γραφτεί, με τελικό στόχο να προχωρήσετε πιο αποτελεσματικά προς τον επιθυμητό στόχο.

Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές που σας παρέχονται. Μπορεί κάποιες να σας φαίνονται αυτονόητες – απλοϊκές ή πως και εσείς τις έχετε σκεφθεί. Εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμό πρωτοτυπίας, ούτε έχουμε τον μαγικό τρόπο να βγάζουμε λαγούς από κάποιο καπέλο, απλά υποδεικνύουμε ότι η μεθοδική τήρηση των απλών συμβουλών και η θέληση σας αποτελούν τα κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα προς ένα μέλλον χωρίς καπνό. Γιατί, όπως έλεγε και μία διαφήμιση: δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Και η πιστή τήρηση των απλών οδηγιών είναι ο πιο αποτελεσματικό τρόπος.

Τελικά και σε κάθε περίπτωση, για να επιτύχετε πρέπει να στηρίξετε την προσπάθεια σας μόνο πάνω στις δικές σας σκέψεις, κρίσεις και πρωτοβουλίες. Βεβαίως, αν χρειαστείτε βοήθεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μέσω του chat με τους ειδικούς συμβούλους μας. Αυτοί μπορούν να σας σπρώξουν, αν κολλήσετε, Να σας ενθαρρύνουν, αν απογοητευτείτε. Να ξεμπερδέψουν καταστάσεις, αν αυτές είναι μπερδεμένες. Όμως, για μία ακόμα φορά, το τονίζουμε, εσείς είστε εκείνος που αποφασίζει να κάνει τα βήματα για να περάσει με επιτυχία το κάθε στάδιο ως την πλήρη διακοπή του καπνίσματος.

Μη ξεχνάτε πως :—Κάθε στάδιο που θα ολοκληρώνετε με επιτυχία, αποτελεί την καλύτερη προϋπόθεση για την επιτυχία του επόμενου !