4η Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου – Δράση της Ε.Α.Ε.

Η Ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία στο πλαίσιο της 4ης Φεβρουαρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, πραγματοποιήσε στις 3 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στην Αίγλη Ζαππείου προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.

Αρχικά έγινε από τον πρόεδρο της ΕΑΕ κ. Ε. Φιλόπουλο, μνεία τριών πολύ ευχάριστων ειδήσεων:

  1. Η πρώτη είναι η μεγάλη δωρεά της κ. Μαριάνας Λάτση με την οποία η προέκταση του ξενώνα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και υψηλού επιπέδου  κέντρο ημερήσιας νοσηλείας για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία. Το Κέντρο θα παραχωρηθεί προς χρήση στο Θεαγένειο νοσοκομείο, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνατότητες του δημόσιου συστήματος υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.
  2. Η δεύτερη ευχάριστη είδηση είναι η συνέχιση της λειτουργίας των κινητών μονάδων μαστογράφου, οι οποίες με σεμνότητα και επιμονή ήδη έχουν πραγματοποιήσει περίπου 85.000 δωρεάν μαστογραφίες σ’ όλες τις περιοχές της χώρας, χάρις τη στήριξη της ΚΕΔΕ και ευγενικών ιδιωτικών εταιρειών, όπως είναι η Estee Lauder.
    Η ευγνωμοσύνη σε τέτοιου είδους κοινωνικές συνεισφορές είναι αυτονόητη στάση όλων μας.
  3. Η Τρίτη ευχάριστη είδηση είναι πως επιτέλους φαίνεται να εφαρμόζονται οι περιοριστικές του καπνίσματος διατάξεις και πως η κυβέρνηση έχει θέσει τα θέματα πρόληψης στις προτεραιότητες της. Νομίζουμε, όμως, ότι η απαγόρευση του καπνίσματος στις παραλίες είναι κάτι που πρέπει να θεσπιστεί σύντομα πριν την έλευση του καλοκαιριού.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος παρουσίασε τα αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας που διεξήγαγε τον Ιανουάριο η Kappa Research για λογαριασμό της ΕΑΕ, έρευνα που στηρίχθηκε σε ανάλογη που πραγματοποίησε η Διεθνής Ένωσης για τον έλεγχο του καρκίνου σε 20 χώρες.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου και τα αποτελέσματα της έρευνας

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωσή μας στον παρακάτω σύνδεσμο

 


Την 4η Φεβρουαρίου η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, επισκέπτηκε το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας (Κ.Η.Ν.) Νίκος Κούρκουλος και διοργάνωσε δράση για τους ασθενείς του. Συγκεκριμένα παρουσίασε στους δημοσιογράφους και διέθεσε δωρεάν στην διευθύντρια του ΚΗΝ κ. Μπαλαούρα, στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους εθελοντές της Ε.Α.Ε. τα πρώτα 40 mp3 players με ψηφιοποιημένο υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ, που ευχαριστούμε θερμά, με 45 θεατρικά-ραδιοφωνικά έργα από το “θέατρο της τετάρτης” σε όλους τους ασθενείς που λαμβάνουν χημειοθεραπεία.
Αυτή θα είναι η αρχή και για τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα !

Δείτε την δράση μας από το ΚΗΝ Νίκος Κούρκουλος την 4η Φεβρουαρίου

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας