Η ημέρα της διακοπής, της μεγάλης αλλαγής, είναι πολύ κοντά. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε στην ημέρα της διακοπής με καλύτερες προϋποθέσεις:

Ελέγξτε ότι δεν έχετε φυλάξει κάποιο τσιγάρο, πούρο ή καπνό πίπας στο σπίτι σας και στους χώρους της δουλειάς σας.

Πετάξτε τους αναπτήρες και τα τασάκια από το σπίτι, το αυτοκίνητο και το χώρο εργασίας σας.

Πλύνετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας για να πάψει να μυρίζει καπνίλα.

Κουβεντιάστε με τους δικούς σας τις τελευταίες λεπτομέρειες και συμφωνήστε με τον/την σύντροφο σας, αν καπνίζει, να αποφύγει να το κάνει όταν είστε μαζί.

Ελέγξετε για άλλη μία φορά τις σκέψεις και τα σχέδια σας για το πώς θα αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις να ανάψετε τσιγάρο, όταν το έχετε κόψει.

Επικοινωνήστε με τους συμβούλους της γραμμής διακοπής καπνίσματος.

Καπνίστε το τελευταίο τσιγάρο σας, όχι με αίσθημα αποχωρισμού, αλλά με την αίσθηση ότι για τελευταία φορά ζημιώνετε την υγεία σας, τους δικούς σας και την τσέπη σας μ’ αυτή την «κουταμάρα». Κάντε το τελευταίο τσιγάρο νωρίς το βράδυ.

Στο τέλος της ημέρας κάντε έναν περίπατο ( αν ο καιρός το επιτρέπει) ή διαβάστε ένα καλό βιβλίο ακούγοντας την αγαπημένη μουσική σας. Πριν κοιμηθείτε κάντε ένα ζεστό μπάνιο.

Κολλήστε ένα σημείωμα με προτροπή για αποφυγή καπνίσματος στον καθρέπτη του μπάνιου σας και ένα άλλο εκεί που φτιάχνετε και παίρνετε το πρωινό σας ( τον καφέ σας)

Αύριο μια νέα ημέρα αρχίζει για σας.