Έλληνας κάπνιζε στην τουαλέτα αεροσκάφους εν πτήση και συνελήφθη

Στην τουαλέτα ενός αεροπλάνου εν πτήσει κάπνιζε ένας επιβάτης ελληνικής καταγωγής, σε πτήση από Γερμανία προς Θεσσαλονίκη.

Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, ο επιβάτης συνελήφθη από αστυνομικούς και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του αεροπορικού κώδικα. Το περιστατικό συνέβη ενώ το αεροσκάφος της εταιρείας Ryanair εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο Μπάντεν- Μπάντεν της Καρλσρούης με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Ο ελληνικής καταγωγής, Γερμανός υπήκοος επιβάτης, άναψε τσιγάρο στην τουαλέτα του αεροσκάφους, αλλά τον αντιλήφθηκε μια αεροσυνοδός ενημερώνοντας αμέσως τον κυβερνήτη, που με την σειρά του ενημέρωσε τους υπεύθυνους του πύργου ελέγχου στον αερολιμένα «Μακεδονία», μέσω του οποίου ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Ο 32χρονος ομολόγησε την πράξη του αποδίδοντάς την στο άγχος κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Σύμφωνα με νομικούς, η προβλεπόμενη ποινή για την συγκεκριμένη παράβαση κυμαίνεται από χρηματική ποινή έως φυλάκιση έξι μηνών.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας